065/35-65-664

Digitalna rendgenografija

Digitalna rendgenografija na Vet Planet Klinici

Digitalna rendgenografija na Vet Planet Clinici

Na Vet Planet veterinarskoj klinici koristimo digitalnu rendgenografiju VISARIS-ov digitalni rendgen. Digitalna rendgenografija ima mnogo prednosti u odnosu na analognu, to su pre svega brzina izrade snimaka. U roku od par sekundi dobijamo snimak. Ovo je izuzetna prednost kod nekih životinja koje su u lošem stanju zato što  možemo dobiti nekoliko projekcija za kratko vreme.

Jedna od prednosti digitalne rendgenografija je jako niska doza zračenja. Nisaka doza zračenja je jako bitna i za životinje i za ljude koji rade sa rendgenom. Još jedna od prednosti digitalne rendgenografije, možda i najbitnija je kvalitet snimaka.

Digitalna rendgenografija daje izuzetno precizne snimke sa dosta detalja što u mnogo slučajeva može da olakša samo dijagnostiku. Digitalna rendgenografija se može koristiti kod svih vrsta životinja za različite patološke probleme, za različite organske sisteme od kardioloških, urogenitalnih, ortopedskih i tako dalje.

 Prednosti digitalne rendgenografije

Jedna od prednosti digitalne rendgenografija, koje nama konkretno dosta pomaže, su proračuni na primer kod ortopedskih operacija. Tako možemo preoperativno planirati na koji način i kako da pripremimo ortopedsku operaciju. Još jednom stvar koje dosta pomaže u samom radu pri ortopedskim operacijama je intraoperativno snimanjem gde možemo proveriti da li smo u toku same operacije odradili ono što smo planirali.

Najčešćei slučajevi kada koristimo digitalnu rendgenografiju su kod abdominalnih problema, kardioloških problema, torakalnih problema i ortopedskih. Digitalna rendgenografija nam dosta pomaže kod urgentnih stanja kod raznih trauma muskuloskeletnih, kod kod torzija želuca. To je jedno od urgentnih stanja da se mora raditi jako brzo gde možemo dobiti snimak za nekoliko minuta od od ulaska životinje u Vet Planet kliniku.

Digitalna rendgenografija u saradnji sa kolegama

Digitalnu rendgenografija u koristimo za naše pacijente ali koristimo često i u saradnji sa kolegama tako da je prednost u tome što u vrlo kratkom vremenskom roku možemo poslati snimke u digitalnom obliku bilo kom kolegi veterinaru.

Za redovne preglede možete nas posetiti u Veterinarskoj klinici Vet Planet od 8:00 h ujutru do 20:00 h uveče a za sva urgentna stanja smo tu od 00 do 24h.

Vet Planet Clinica se nalazi u ulici Tošin bunar 128 i za sve predloge i sva pitanja možete nas kontaktirati na telefone i posetiti u radno vreme od 8:00 do 20:00.

Za sve hitne slučajeve tu smo 00-24h.

Konsultacije i pregled kod nas možete zakazati u željenom terminu na 065/35-65-664

Vaš Vet Planet Clinic

Ukoliko niste sigurni kada je vreme za veterinarski pregled, pogledajte članak o tome ovde.