065/35-65-664

Stacionar na Vet Planet Klinici

Stacionar za kućne ljubimce

Stacionar za kućne ljubimce

Na klinici vetplanet postoji stacionar odnosno mesto gde su smešteni pacijenti na bolničkom lečenju.Stacionar je podeljen u dva dela na neinfektivni deo i infektivni deo.

Neinfektivni deo namenjen je za životinje u postoperativnom periodu odnosno periodu nakon operacije s tim da nakon nekih lakših hirurških intervencija  potreban je dnevni stacionar. Kod nekih težih hirurških intervencija potrebno je višednevno stacionarno lečenje. Pored toga neinfektivni stacionar popunjavaju pacijenti koji su tu da bi se izvršila dijagnostička ispitivanja.

Infektivni stacionar prima pacijente sa postavljenom dijagnozom na neku zaraznu bolest što praktično predstavlja opasnost po druge životinje kao izvor infekcije. Neinfektivni broji 12 mesta dok infektivni broji 24 mesta.

Sami boksevi, njihove dimenzije su napravljene tako da odgovaraju malim srednjim i velikim rasama. Infektivni i neinfektivni deo odvojeni fizički kao i ventilacionim kanalizacionim sistemima koji su zasebni. Materijali koji su korišćeni za izradu bokseva su takvi da je efikasna I laka dezinfekcija što je dobar preduslov dobre higijene.

Kako izgleda jedan dan u stacionaru?

Obzirom da je Vet Planet Klinika koja radi 24 sata pacijenti su pod stalnim nadzorom veterinara. Svako jutro u sedam časova vrši se hranjenje pacijenata u stacionaru. Nakon toga u osam časova kreće vizita , svaki pacijent ima svoj bolnički karton koji obuhvata ime životinje, podatke o vlasniku datum vreme i datum prijema pacijenta njegovu dijagnozu terapiju i vrednosti trijasa zabeležene toga dana.

Kada se završi vizita slede redovne aktivnosti životinja na primer izvođenje u šetnju i slično. Vlasnici mogu da se nakon vizite informišu ili telefonskim pozivom ili lično. Kada vlasnici lično dođu mogu da provedu neko vreme sa svojim ljubimcem.

Jedno od najčešći pitanja koje vlasnici postavljaju nama kada ostavljaju svog ljubimca na stacionarno lečenje jeste kako će se ljubimac adaptirati na nove uslove u stacionaru. Vlasnici treba pa da znaju da su njihovi ljubimci na sigurnom i na svakom prijemu se radi jedan intervju sa  vlasnikom o navikama I rutinama koje njegov ljubimac ima. Na taj način mi imamo uvid u navike pacijenta i možemo da učiniti da boravak u stacionaru bude što prijatniji.

Vet Planet Clinica se nalazi u ulici Tošin bunar 128 i za sve predloge i sva pitanja možete nas kontaktirati na telefone i posetiti u radno vreme od 8:00 do 20:00.

Za sve hitne slučajeve tu smo 00-24h.

Konsultacije i pregled kod nas možete zakazati u željenom terminu na 065/35-65-664

Vaš Vet Planet Clinic

Ukoliko niste sigurni kada je vreme za veterinarski pregled, pogledajte članak o tome ovde.